top of page

Voorlichting Kinderen

Image by Aedrian

Voorlichting geven over wat middelen met je doen is een belangrijk preventiemiddel, deze stelling heb ik bevestigt in de periode dat ik in de jeugd verslavingszorg heb gewerkt. Daar ben ik zeer jonge kinderen tegengekomen die al een paar jaar verslaafd zijn aan bijvoorbeeld gamen, blowen, en tegenwoordig multimedia of lachgas.


Het kinderbrein is zeer gevoelig voor beloningen, kijk maar naar de smartphones waar de jeugd even euforisch is bij elke "like " die ze krijgen, hoe meer likes hoe beter ze zich even voelen. Weten hoe snel een kinderbrein gehecht kan raken aan deze snelle behoeftebevrediging is een pre voor zowel ouders als kinderen.


Ook kinderen horen te weten hoe ze een verslaving kunnen ontwikkelen, welk gedrag daarbij hoort, en hoe onschuldig het soms ook lijkt er toch al een probleem aan het ontstaan is.


Ik wil in een korte presentatie en mijn eigen verhaal de kinderen duidelijk maken dat middelen zoals lachgas, gamen, multimedia een voorbode kan zijn om een verslaving te ontwikkelen. Wat is gezond gedrag, en wat is ongezond.

Ik kom graag bij jullie op school vertellen wat mijn ervaring is , en hoe je op een veilige manier kan genieten van een spelletje doen, nee durven te zeggen of zelfs hoe je een tik tok maak!

 

Bel me, of vul het contact formulier in, ik neem binnen 24 uur contact met je op!

Kennis is macht!

bottom of page