top of page

Voor naasten

Image by Liv Bruce

Jij als naaste herkent wellicht de vragen als:

  • Moet ik dan ook stoppen met drinken, roken als naaste?

  • Wat als mijn naaste terugvalt omdat ik nog drink?

  • Waar blijf ik in dit verhaal?

  • Hoe moet ik omgaan met alle manipulaties, wantrouwen, leugens, boosheid en zelfmedelijden?                         

Ik kan u hierbij ondersteunen in systeemgesprekken, voorlichtingen en familieavonden!

Jij als partner, ouder, kind van een verslaafde, hebt het vaak al heel lang zwaar te verduren. Je hebt te kampen met wantrouwen, manipulaties, leugens, boosheid of zelfmedelijden van je naaste die met gebruik bezig is.

 

Je kan niet meer trouw zijn aan je eigen behoeftes, normen, waarden en voelt dat je steeds maar weer je eigen grenzen moet verleggen voor je naaste in gebruik. Je wordt gedwongen jezelf, je kinderen op een tweede plaats te zetten omdat je naaste in gebruik alle aandacht in het gezin opeist.

Dit is waar jullie als naasten ook hulp voor mogen ontvangen, en waar ik in mijn werk altijd veel aandacht voor heb. Ik werk veel met het systeem om een verslaafde heen omdat zij namelijk veel lijden en geleden hebben en het herstel voor jullie net zo belangrijk is als dat van je naasten

 

Ik benoem steeds "in gebruik" en hiermee bedoel ik ook alcohol, alcohol is hoe maatschappelijk geaccepteerd dan ook, nog steeds een hard drug.  En procentueel gezien nog de grootste categorie verslaafden.

Bel me, of vul het contact formulier in, ik neem binnen 24 uur contact met je op!!

We lossen het samen op!

bottom of page